swing


Click to share:
Konserter

Want to see Carmine live? To not miss his next show? The flyers are here and let you know about his next gigs.
.Carmine kontaktes på e-post
.carmine@carmineghersi.net
.Eller kontakt webmaster på
.webmaster@carmineghersi.net

.Du kan også lese om Carmine på Myspace
.www.myspace.com/carmineghersi
.Hans band Sunblood er også å finne her på
.www.myspace.com/sunbloodrock


Carmine's biografi

Carmine Ghersi startet med musikk som 7-åring. Hans første instrument var trekkspillet. Han gikk over til å spille gitar og det gikk fort å lære seg å spille dette. Han lærte fra plater, noter og ved å spille med andre musikere. Etter høyskolen valgte han å få seg en musikalsk karriære, og lærte seg det grunnleggende om musikk, slik som harmoni, noter, musikkhistorie, så vel som lydopptak.

Etter disse studiene arbeidet han som komponist både for sangere og til film. Med karriære som lydingeniør arbeidet han for det franske musikkbladet "Guitare & Claviers" og "Music Test", som han testet instrumenter for. Han undersøkte mer enn 2000 gitarer, forsterkere og effekter, og gjorde også flere turer til fabrikker (Fender, Rickenbacker, Ovation, Cort, Music Man, ...). I tillegg deltok han på mange musikkshow i Frankfurt, Germany, Los Angeles, California, og selvfølgelig i Paris og ellers i Frankrike. Musikk var fortsatt hans viktigste interesse. Han har komponert en rekke melodier, fra klassisk til rock, litt jazz, og til og med en hip-hop.Sammen med sin gamle venn Eric Caudron på trommer og en basspiller formet han bandet Sunblood. Dette navnet kommer fra et fjell i nordvest territoriet i Canada, "At sunset, it seems the sun is bleeding on the mountain". De underholdte med mange gigs, og fikk alltid et beundrende publikum. Med andre venner spilte han i USA, some ekte rock i Chicago og bluegrass i Kentucky, og etterlot alltid et sterkt inntrykk. Han ble til og med gratulert av venninnen til Buddy Miles. Bandet ga ut cd'en "From Where The Sun Now Stands" og hadde fans over hele verden fra Frankrike til Australia og USA. I senere tid har Carmine bestemt seg for en solokarriære innen blues. Først spilte han cover sanger, men med sin store suksess begynte han å lage nye. Han holder for tiden på å lage en CD med disse sangene. Fans er ivrige og spør etter denne for hver konsert han har!


En unik personlighet

Siden barndommen har Carmine hatt mange prosjekter, enten med musikk eller forskjellige typer kunst. Ved siden av å komponere musikk til seg selv og hans eget band har han gjort det for franske sangere, for film, radioprogrammer, osv. Det er derfor du kan finne stor variasjon når du lytter til musikken hans. Se gjennom Musikk seksjonen for å høre gjennom hans fargerike palett. Som musiker er han alltid klar til å spille sammen med andre, til og med arbeide som en kunstnerisk leder. Ved siden av Carmine Roots prosjektet arbeider han med et annet som heter Paradise, en uvanlig måte å synge på. Fire sanger har allerede blitt laget (Paradise, Attitude, Sunless og nylig Pahana). Pahana reflekterer på amerikansk indianerlegende som spesielt fremhever pow-wow musikken.

Carmine har sin egen stil når han spiller gitar. Om du ikke gjenkjenner stemmen alltid, så kjenner du i hvertfall igjen gitarspillingen hans, enten på akustisk eller elektrisk gitar. Han har en sterk høyrehånd og en rask venstre. Punchy rytme når det trengs, underholdende spilling og når han spiller solo, da synger gitaren hans! Hvis du ikke er overbevist bør du lytte til After Blood & Thunder, som er et veldig godt eksempel på hans unike måte å spille på. Når du lytter til gitaren er det ikke lenger musikk, men en reise. Carmine henter deg og tar deg til steder du kanskje aldri har vært. Ord er ikke nødvendige, han snakker til deg med gitaren.

Et liv på scenen

Han var 13 år gammel da han hadde sin første opptreden på scenen. Det var til dans på den franske nasjonaldagen. Som 14-åring, når han var i et ungdomsenter, spilte han blues på en akustisk gitar på scenen for en fest, som var meget uvanlig for en gutt på hans alder i Frankrike! Og dette var bare begynnelsen. Etter endel øvelse med et danseband gjorde han endel gigs, men ikke nok. I en alder av 16 forlot han dette bandet og startet som freelance gitarist. Han ble fort kjent på sitt område og arbeidet med mange musikere, og spilte hver helg. Gjennom studieårene sine spilte han mindre til dans, men startet et band med en basspiller som ble kalt "Distilled Blues" og spilte i barer i byen Brest. Han var ikke engang 20! Han hadde også et annet band samtidig, men det var ikke mye tid til dette og de spilte bare noen få konserter.

Etter noen år så forlot Carmine spilling til dans og startet konserter med hans helt nye band Sunblood. Det ble en umiddelbar suksess for hans 'Power Trio'. De spilte massevis av gigs og spilte på radioen, både i Frankrike og utenlands. Carmine spilte gitar i omtrent alle stillinger, med tennene, bak hodet, med trommestikker, osv. Publikum var forbløffet fordi det var som om gitaren spilte av seg selv, og Carmine ledet den inn i retningen som han ønsket. Etter noen år så ble det mindre tid for medlemmene av bandet og spilling på scenen stanset opp.

Nå har Carmine laget en solo karriære med aukustisk gitar og underholder publikum med både gamle og nye sanger. Til mange av dem får han folk med seg til å synge og klappe til musikken, og enkelte fortsetter å synge tonene dagene etter konserten når det ikke er noe opptak av dem ennå! Hans tekniske ferdigheter tillater ham å spille rytme, bass og førende deler, alt samtidig. Til og med rytmeinstrumenter! Han fokuserer mest på det han liker best på scenen, nemlig: Blues og Old Time. Ikke rart at hans nye show kalles Carmine Roots!

La det siste ordet komme fra et fan: Når Carmine stopper å spille og forlater scenen, så fortsetter skyggen hans å spille foran øyene dine…

Sjekk musikken til Carmine på Musikk siden.