swing


Click to share:
Konserter

Want to see Carmine live? To not miss his next show? The flyers are here and let you know about his next gigs.


.Carmine kontaktes på e-post
.carmine@carmineghersi.net
.Eller kontakt webmaster på
.webmaster@carmineghersi.net

.Du kan også lese om Carmine på Myspace
.www.myspace.com/carmineghersi
.Hans band Sunblood er også å finne her på
.www.myspace.com/sunbloodrock


Carmine Roots
Frankrike er nok ikke landet der blues er konge. Mange vil si at det er en innflytelse, men bare noen ytterst få har sin sjel i blues. Å forberede et blues show i et slikt land er en utfordring. Sikkert en av grunnene til at Carmine tok sin tid før han begynte med det. Han hadde tenkt på det i mange år, men turde ikke å ta steget for fullt. En dag så hadde han ikke noe valg, han følte at han "måtte" gjøre det. Ingen grunn til å starte noe band fordi i mange år spilte Carmine alene med gitaren for venner og følte ingen restriksjoner med enkle arrangementer. Men, ingen elektrisk gitar til dette prosjektet. Han ville ha ekte lyd av tre, lyden som snakker direkte til hjertet med oppriktighet.

Med tanke på blues

Carmine oppdaget blues i barndommen, og siden den tiden har blues aldri forlatt ham. Gitarspillingen har vært i forskjellige retninger, men blues har alltid vært hans hjerte nært. Fra tid til annen har han spilt litt blues på scenen, men aldri regelmessig. Oftest var det for familie og venner. Uansett, så er blues mer enn bare musikk. Det er en måte å tenke på. Til og med en åte å leve på. Vi spiller ikke blues. Enten har vi det, ellerw bare spilles det noen cover sanger uten interesse. Noen tror at blues alltid er trist, men det er selvføgelig ikke sant! Og om du finner tristhet i blues, er det som oftest forvandlet til noe man drar på smilebåndet av. Lyrikken har nesten alltid to sider av saken, og om du skulle være i mot begge, så finner du et nytt lys som leder til en filosofi i livet! Den som klarer å forstå disse gjemte betydningene oppdager hvor mye menneskeheten står bak disse ordene. En som lytter kort og overflatisk viser oftest en primitiv og naiv forståelse. Men ikke bli lurt. Det som er sagt eller indikert av ordene har som oftest en dypere mening enn hva vi treffer på i såkalt 'lyrikk med mening'... Carmine liker denne enkeltheten hvor det er så rørende av følelser er rene og sterke at de forblir i hjertet ditt for alltid. Musikken er da bare et transportsmiddel. Det som er viktig er følelsene som vokser på inni deg.

Blues kan ikke læres, men det kan utvikles. I begynnelsen misforstår man kanskje ved å tro at noe skjer når man lytter til den, eller når han spiller den. Litt etter litt etablerer den seg til noe. Dette skjedde med Carmine som for mange andre. Sakte banet blues'en sin vei. Det nytter ikke å tro at det er nødvendig å ha arbeidet i en bomullsplantasje eller å være svart for å føle alle dens aspekter. Berømte eksempler beviser dette. Blues er dypt humanistisk. Den viser forskjellige deler av livet med den sanne verdien, gjør det mer synlig og lar en lettere håndtere slike hendelser i livet. I motsetning til hva folk normalt tror, så er blues håp. Uansett, så velger vi ikke blues, men det er den som velger deg. Den som ikke berøres av dens nåde kan simpelthen ikke forstå. De kan bare håpe at de en dag kan bli del av de ytterst få lykkelige. Carmine ønsket å lage et show basert hovedsakelig på blues og en dag skulle de vise seg å bli til en nødvendighet!

Gode vibrasjoner

En konsert med Carmine Ghersi er en unik opplevelse. Artisten presenterer bare ikke sangene sine, han tilbyr en stund med reell utveksling av glede og vennskap med publikum. Allerede med første sang begynner føttene å dabbe etter takten. Alle klapper hendene så snart han spiller den neste. Selvfølgelig er de første sangene standard blues, og det hjelper. Men når Carmine synger sine egne komposisjoner, fortsetter hendene å klappe etter rytmen. Og enda høyere! Det er det samme for sangen! Carmine's nye sanger er underholdende og lette å huske. Snart blir publikum transformert til et stort kor. Noen sanger er allerede kjent av de som har hørt dem, som f.eks. I beg your pardon eller Hot in Detroit. Men det er også de andre intense stundene der alle holder pusten, som i Ten Years After reprise Love like a man, eller den biografiske sangen I missed my first train. Gjennom disse sangene fyker Carmine's venstre hånd frem og tilbake langs halsen på gitaren i alle retninger, også ovenfra. Og så er det stunder der tiden stopper, der alt har så høy intensitet. Langsom blues fylt med følsomhet som simpelthen ikke kan gjøre noen likegyldige. En konsert med Carmine Ghersi gir to uforglemmelige timer, en ekte reise som artisten tar alle i hånden for å ta deg med til steder han elsker.

Fremtiden

Det neste steget er selvfølgelig CD'en, som pågår for øyeblikket. Bare nye sanger vil bli spilt inn i en intim atmosfære med kun en akustisk gitar. Det er sant at det er på en motsatt side av hva som faktisk er gjort, i virkeligheten er det ikke så lett til å lytte til det som for sofistikerte arrangementer, men du trenger bare å la musikken få komme inn i deg for å se, nei, for å føle all oppriktighet i Carmine's musikk. Det er også magien av Carmine's spilling som lar deg høre notene han ikke spilte, de danner seg i hodet ditt og du hører dem med en slik styrke at du skulle sverge på at du hørte dem... Denne CD'en vil bli rundt hjørnet, så hold deg informert slik at du kan anskaffe en så snart den blir utgitt.

Nedenfor får du de litt av Carmine Ghersi's show, bare klikk på hver av de videoene for å se dem. Selvfølgelig ikke helt det samme som å være på en skikkelig konsert....

Se på bilder av Carmine i seksjonen Fotos.